: Απεικάσματα σκέψης: Απάντηση στο blog ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Yπάρχει μια πικρή αλήθεια στη ζωή, που ανακάλυψα ταξιδεύοντας ανατολικά και δυτικά.

Οι μόνοι που πραγματικά πληγώνουμε είναι αυτοί που αγαπάμε περισσότερο. Κολακεύουμε όσους γνωρίζουμε ελάχιστα. Ευχαριστούμε τον περαστικό επισκέπτη. Ενώ χτυπάμε απερίσκεπτα όσους μας αγαπούν περισσότερο. 

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Απάντηση στο blog ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Είμαι Ελληνίδα και πονάω για την πατρίδα μου!!! Κάποτε ήμουν περήφανη ..τώρα πονάω που θέλουν να με κάνουν να ντρέπομαι για αυτήν! Όμως η χώρα μου είναι λίκνο πολιτισμού...και ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός χωρίς την Ελλάδα! Και δεν είναι εθνικισμός αυτό... απλά ιστορία χιλιάδων χρόνων!
Δυστυχώς όμως, οι Νεοέλληνες είμαστε ανθέλληνες και ωχαδελφιστές...συμφεροντολόγοι και ατομιστές..
Πάντα ζητάμε αλλαγές και επιρρίπτουμε ευθύνες στους άλλους...χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο...Υπεύθυνοι είμαστε εμείς και μόνο εμείς! Έχουμε καταντήσει κοινωνία απαίδευτων φερεφώνων και δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι οι κοινωνικές δομές.
Ζητάμε για παράδειγμα καλύτερους νόμους και αυστηρότερες ποινές , όμως αυτο που πρέπει να διαφοροποιηθεί είναι η κοινωνία μας, η παιδεία μας...
Ο στόχος της παιδείας πρέπει να είναι ανθρωπιστικός , όχι τεχνοκρατικός όπως είναι σήμερα..μαθαίνουμε στα παιδιά πως θα γίνουν τέλειοι επιστήμονες και ξεχνάμε το σημαντικότερο πως να διδάξουμε την ηθική ,την ανθρωπιά, την καλοσύνη..και μετά έχουμε απαιτήσεις από την νεολαία!
Πόσο ψεύτες είμαστε..τι υποκριτές!!!!
Αλλαγή των κοινωνικών δομών λοιπόν χρειάζεται και καλύτερη παιδεία...

1 σχόλιο:

Ioanna Samara είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.