: Απεικάσματα σκέψης: Λιγότερα μαθήματα και φροντιστήριο μέσω ίντερνετ το νέο λύκειο
Yπάρχει μια πικρή αλήθεια στη ζωή, που ανακάλυψα ταξιδεύοντας ανατολικά και δυτικά.

Οι μόνοι που πραγματικά πληγώνουμε είναι αυτοί που αγαπάμε περισσότερο. Κολακεύουμε όσους γνωρίζουμε ελάχιστα. Ευχαριστούμε τον περαστικό επισκέπτη. Ενώ χτυπάμε απερίσκεπτα όσους μας αγαπούν περισσότερο. 

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Λιγότερα μαθήματα και φροντιστήριο μέσω ίντερνετ το νέο λύκειο





Λιγότερα μαθήματα και φροντιστήριο μέσω ίντερνετ το νέο λύκειο
Aντιπαράθεση για την παιδεία έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παιδεία. Η υπεύθυνη του τομέα παιδείας της Ν.Δ Ελίζα Βόζεμπεργκ κατηγόρησε την Τρίτη (14/09) την κα Διαμαντοπούλου, ότι προβάλλει μια εξιδανικευμένη εικόνα, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.



Flash Player ad. : 10.1.82 - (src:static.24media.gr/ads/spiti.swf)
Από την πλευρά της η υπουργός παιδείας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Mega”, δήλωσε ότι τα 2.500 κενά που υπάρχουν, τα 1500 είναι σε 70 ειδικότητες και 1000 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ότι θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών και το Σεπτέμβριο θα πάνε σε όλες τις σχολικές επιτροπές, μέσω των δήμων, επιπλέον χρήματα για το πετρέλαιο και για τις άμεσες ανάγκες.

Η υπουργός παιδείας τόνισε ότι ο στόχος είναι μην δημιουργηθούν τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές και εξήγγειλε ενισχυτική διδασκαλία μέσω διαδυκτίου.

«Φέτος τα παιδιά στο Λύκειο θα έχουν την υποστήριξη της διδασκαλίας από το διαδίκτυο. Στόχος για τη Β’ και Γ΄ Λυκείου είναι ο μαθητής να μην χρειάζεται ούτε φροντιστήριο, ούτε βοήθεια. Ενώ μέσα στο γυμνάσιο ο μαθητής να μπορεί να πάρει πιστοποίηση για την ξένη γλώσσα και την πληροφορική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο νέο εξεταστικό σύστημα που θα εξαγγελθεί η κ. Διαμαντοπούλου, υποστήριξε ότι τα παιδιά που θα πάνε του χρόνου στην Α’ Λυκείου, θα φοιτήσουν σε μια Β΄ και Γ΄ Λυκείου τελείως διαφορετική, με πολύ λίγα μαθήματα.

Θα έχουν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, στα οποία θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο. Θα έχουν λίγα μαθήματα επιλογής, στα οποία θα δουλεύουν με εργασίες, όπως και στα βασικά μαθήματα. Θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών.

Θα υπάρχουν εξετάσεις εσωτερικές στο σχολείο. Ο βαθμός θα συνδέεται με τα πανεπιστήμια, που θα ορίζουν τα μαθήματα -που απαιτούνται για την εισαγωγή- και τη στάθμιση της βαθμολογίας. Ο διάλογος για το νέο εξεταστικό θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την υπουργό βάση του προγράμαμτος «Ψηφιακό Σχολείο», στο Δημοτικό θα πάνε φορητά εργαστήρια με υπολογιστές, που θα μπαίνουν στις τάξεις για να γίνεται το μάθημα και θα τοποθετηθούν διαδραστικοί πίνακες στη Β’ Γυμνασίου.

Όλα τα μαθήματα της Ε’ και ΣΤ΄ Δημοτικού, όλου του Γυμνασίου και του Λυκείου, θα είναι στο διαδίκτυο και εάν το παιδί μπει για παράδειγμα στο μάθημα της Φυσικής θα μπορεί να κάνει μόνο του το πείραμα από το σπίτι.

Πυρά απο Ν.Δ

Σειρά ερωτημάτων για την κατάσταση στην Παιδεία παραθέτει προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, .

«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σε επανειλημμένες εμφανίσεις της στα ΜΜΕ, παρουσίασε μια εξιδανικευμένη εικόνα, η οποία όμως απέχει σημαντικά από την πραγματικότητα», αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετική δήλωσή της η αρμόδια τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Η κ. Βόζεμπεργκ επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο, καθώς –όπως υποστηρίζει- για πρώτη φορά οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στην τάξη χωρίς προηγούμενη επιμόρφωση, με αρνητικές συνέπειες στο παιδαγωγικό έργο.

«Με την κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, το υπουργείο Παιδείας ωθεί τους μαθητές στα φροντιστήρια, ενισχύοντας την παραπαιδεία και επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό», επισημαίνει σε άλλο σημείο η κ. Βόζεμπεργκ, κάνοντας επιπλέον λόγο για πληθώρα τμημάτων με υπεράριθμούς μαθητές, αλλά και ασαφή εικόνα για τον ακριβή αριθμό των κενών στα σχολεία.Το Υπουργείο Παιδείας έχει καθήκον και υποχρέωση να ενημερώνει την κοινή γνώμη με πραγματικά στοιχεία και όχι με ωραιοποιημένες πλασματικές εικόνες επικοινωνιακού χαρακτήρα», καταλήγει στην δήλωση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: