: Απεικάσματα σκέψης: Ο θαυμαστός μικρόκοσμος της επιστήμης
Yπάρχει μια πικρή αλήθεια στη ζωή, που ανακάλυψα ταξιδεύοντας ανατολικά και δυτικά.

Οι μόνοι που πραγματικά πληγώνουμε είναι αυτοί που αγαπάμε περισσότερο. Κολακεύουμε όσους γνωρίζουμε ελάχιστα. Ευχαριστούμε τον περαστικό επισκέπτη. Ενώ χτυπάμε απερίσκεπτα όσους μας αγαπούν περισσότερο. 

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Ο θαυμαστός μικρόκοσμος της επιστήμης

Από το 1975, η Nikon διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας μέσα από το μικροσκόπιο. Επιστήμονες και ερασιτέχνες φαν της μικροφωτογραφίας απαθατίζουν τις λεπτομέρειες του φυσικού μας κόσμου μέσα από το μεγεθυντικό φακό με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δείτε τους 10 πρώτους νικητές του φετινού διαγωνισμού.


Πρώτο βραβείο στο ζιζάνιο των αγρών Arabidopsis thaliana, όπως το είδε ο Heiti Paves από το Πανεπιστήμιο του Ταλίν στην Εσθονία.

Το κοτσάνι του αγκαθωτού ζοχού μέσα από το μικροφακό του Gerd Guenther από τη Γερμανία κέρδισε το δεύτερο βραβείο.
Ένα αποτυχημένο πείραμα με ημιαγωγούς χάρισε στον Pedro Barrios-Perez από το Ινστιτούτο Μικροδομών του Καναδά την τρίτη θέση.Η ωοθήκη της πεσκανδρίτσας μέσα από τα μάτια του Αμερικανού James Hayden κέρδισε την τέταρτη θέση.
Η πέμπτη θέση ανήκει στον Bruno Vellutini από το Κέντρο Θαλάσσιας Βιολογίας του Σάο Πάολο που φωτογράφισε «το στόμα» ενός αστερία.
Ο Havi Sarfaty από το Ισραήλ αναδείχθηκε έκτος φωτογραφίζοντας τα λέπια του τροπικού ψαριού Discus.Στην έβδομη θέση συναντούμε το τρίχωμα ενός βοτάνου όπως το φωτογράφισε η Shirley Owens από το Μίσιγκαν.Ίνες βαμβακιού με την προσθήκη θειικής βερβερίνης και χρώματος από το φακό του Lloyd Donaldson, που εργάζεται σε εταιρεία βιο-υλικών στη Νέα Ζηλανδία.
Ο Bernardo Cezare από το Τμήμα Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου της Πάντοβα κατατάχθηκε ένατος φωτογραφίζοντας ορυκτό ολιβίνης μέσα σε ηφαιστειακά πετρώματα.
Η εικόνα της άλγης χάρισε τη 10η θέση στην Arlene Wechezak από την Ουάσινγκτον.

Πηγή: http://www.tanea.gr
Δημοσίευση σχολίου