: Απεικάσματα σκέψης: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
Yπάρχει μια πικρή αλήθεια στη ζωή, που ανακάλυψα ταξιδεύοντας ανατολικά και δυτικά.

Οι μόνοι που πραγματικά πληγώνουμε είναι αυτοί που αγαπάμε περισσότερο. Κολακεύουμε όσους γνωρίζουμε ελάχιστα. Ευχαριστούμε τον περαστικό επισκέπτη. Ενώ χτυπάμε απερίσκεπτα όσους μας αγαπούν περισσότερο. 

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ

Σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση όπως είναι η σημερινή είναι πάντα πολύ σημαντικό να βλέπεις ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν σε ένα ποσοστό ξεκινώντας από τον εαυτό σου. Δοκιμάσαμε ευχάριστη έκπληξη όταν φίλος οικονομολόγος μας έστειλε ένα mail προτρέποντας να κάνουμε τις παρακάτω κινήσεις για να βοηθήσουμε την Ελληνική οικονομία στην κρίσιμη φάση που διέρχεται. Το παραθέτουμε:

1. Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!.

2. Δώστε λίγα παραπάνω χρήματα σε μερικά από αυτά, αλλά σε άλλα το κέρδος είναι μεγαλύτερο. Σε όλες τις περιπτώσεις η ποιότητα είναι πιο αγνή. Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους:

α. Αντί για τυρί gouda ψωνίστε.......
Λογάδι Ηπείρου ή Ελασσώνας ή Τρικαλινό ή Μακεδονικό Τυρί. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ και είναι πολύ πιο νόστιμα.

β. Αντί για Coca Cola, Pepsi Cola, αγοράστε αναψυκτικά Lux, Εψα, Νιγρίτα, Σουρωτή, Ξυνό Νερό, κ.ά.

γ. Αντί για Heineken και Amstel, αγοράστε Mythos, Genesis, Magnus Magister (Ροδιακή μπύρα), Kraft, Βεργίνα (Θράκη), Φιξ (που επανέκαμψε), Royal Ionian (Κερκυραϊκή μπύρα), Πειραϊκή (δοκιμάσατε ποτέ ή προτιμήστε ελληνικά κρασιά.

δ. Αντί για μακαρόνια Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα ή μικρών ελληνικών βιοτεχνιών.

ε. Αντί για .. προσούτο, αγοράστε ελληνικά αλλαντικά.

ζ. Αντί για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Δωδώνη και πολλά άλλα).

η. Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος, ΔΕΛΤΑ, κ.α.

θ. Αντί για Ουίσκυ, αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά.
ι. Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ. Ελληνικό μέλι, ελληνικές μαρμελάδες, ελληνικές καραμέλλες.
κ. Αντί για ταξίδια εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!! Θα περάσετε και πιο καλά γιατί δεν θα σας στραβοκοιτάζουν.

λ. Αντί για Marlboro, Camel των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ.

μ. Σταματήστε να ψωνίζετε από super markets Lidl, Aldi,

Carrefour και άλλες δουλειές γερμανικών και ξένων

συμφερόντων. Καταναλώνετε μ' αυτό τον τρόπο τα "σκουπίδια"

των ξένων και τα περισσεύματά τους. Ψωνίστε από ελληνικές

φίρμες π.χ. Σκλαβενίτης, Αλέξανδρος, Αρβανιτίδης, Μασούτης

κτλ ή μικρά μπακάλικα


Αντικαταστήστε ό,τι ξένο αγοράζετε με κάτι αντίστοιχο ελληνικό

και μόνο όταν δεν παράγουμε τέτοιο είδος, πάρτε το ξένο.
Καταναλώστε λιγότερο εν ανάγκη αλλά πάρτε ελληνικά!

Έτσι θα κάνετε οικονομία τελικά και σε σας και στη χώρα.

Δείτε τις επιπτώσεις τους:


1.. Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών, αποδυναμώνετε τις ελληνικές παραγωγές. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας. Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές σε τόσο δύσκολους καιρούς, βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας!!
2.. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε ένα 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς.
Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε χίλιες οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!!
Ή πιο απλά, 1000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!! Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100.000-150.000 συμπατριωτών μας!!!
Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.
Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Τί άλλο να προσθέσουμε εμείς, ο φίλος μας τα είπε όλα. Ας ξεκινήσουμε από αύριο που θα πάμε στο σούπερ μάρκετ. Δεν μας είναι καθόλου δύσκολο. Θα στηρίξουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό και τους συμπατριώτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: